Dan žena

Danas eto slavimo Naš dan. Danas se slavi Žena i sve vezano za ženu, ističu se sve ženske kvalitete, sposobnosti i žrtvu koju žena podnosi. Dotiče se pitanje ravnopravnosti i položaj žene u društvu.
Nikad, ali NIKAD po ovome što danas vidim žena neće biti rame uz rame muškarcu! Da me se krivo ne shvati, i ne treba u svemu,ali…Diljem svijeta mnogi ljudi još uvijek nisu svjesni prava žena na život bez nasilja. Nažalost, u nekim zemljama još uvijek se smatra da, ako se žena ponaša na određeni način, zaslužuje zlostavljanje. Takvo shvaćanje je strašno.
I kod nas jako česta situacija je da su žene koje rade isti posao kao i muškarci puno manje plaćene…Zbog čega? To nikada neću shvatiti. Ne rade ništa lošije, dapače često čujem da žene puno više sebe daju u poslu, ali eto one su Žene?!?!
Drage moje Žene, sretan Nam naš dan i neka ne ostane sve na ovom jednom danu u godini! Budite uvijek divne u svojim različitostima i ne dajte na sebe!

5 komentara

  1. Ma gdje su to zene placena slabije za isti posao ? Sve se to nesta prica, a vjeruj da nisam nikada cuo ovdje kod nas da je zena placena za posao manje. Kolko ja znam kod nas se placa pozicija na kojoj radis pa bio ti musko ili zensko.

  2. Nisam bas cula za podatak da su manje placene za isto radno mjesto. Mislim da se zapravo uvijek gleda statistika i suma sumarum i onda se dodje do zakljucka fa opcenito imaju nizu placu, a to je zato sto ih je manje na rukovodecim mjestima.

    Uredu, ja nisam zato da zene moraju radit sve sto i muskarci, postoji ogromna razlika u energijama, opcenito gledano. Evo prva ja ne bi htjela recimo po cijeli dan hodat po gradilistu i vracat se kuci u 7 navecer. Mozda ima zena koje to zele, ali…
    Treba povuc jasnu razliku izmedju jednakosti i jednolikosti. Ako me razumijes.

    Ipak, dala si dobar osvrt da su zene u svijetu jos uvijek u podredjenom polozaju i da ih se najcesce maltretira…puno vise nego muskarce. Iako, opet ima i maltretiranja i muskaraca od strane zena, kao i muskaraca od muskaraca, itd.

  3. Msm da, @LauraTesla, želiš reć da postoji razlika u jednakosti i ravnopravnosti. I ja se slažem s tim. Normalno je da će neki poslovi prirodnije ić nekom spolu više nego drugom, tipa teški fizički rad, jasno da je lakše muškarcima. Dok žene u poslu više ciljaju na rad s ljudima. Evo ko psihoterapeuti, vidin da ima žena puno više nego muškaraca… Ima tu razlika, sad ne znan za sve koje su. Ali žene jesu još uvik diskriminirane, kod nas barem, i patrijarhat je vrlo jak u nas. Zato se triba još uvik borit za prava žena!

Komentariši